ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Η απαράδεκτη εικόνα παρακμής στην τελευταία διαπαραταξιακή συνεδρίαση για τη λατομική επένδυση και η διάλυση της εξυπηρετούν μόνο τον αποπροσανατολισμό από τα σοβαρά ζητήματα που ήδη ανοίγουν λόγω της επιχειρηματικής επέλασης στο Πεντελικό. Η κύρια ευθύνη για αυτήν την κατάσταση με άνευ ουσίας αντεγκλήσεις, παραγοντισμούς, απουσία της Δημάρχου, αποχώρηση Αντιδημάρχου κλπ βαραίνουν τη Διοίκηση η οποία και αναλαμβάνει την ευθύνη για την περαιτέρω πορεία της διαπαραταξιακής. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης θα καθορίσει τη στάση της με βάση τις εξελίξεις.

Επιπλέον εκφράζουμε την ανησυχία μας για την παρουσίαση ενός «masterplan» για το Πεντελικό από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, για το οποίο καμία ουσιαστική ενημέρωση δεν έχει δοθεί, παρά μόνο φήμες και προφορικές ενημερώσεις. Τέλος δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για την τροποποίηση του Π.Δ. του 1988 για το Πεντελικό και καλούμε σε επαγρύπνηση για αρνητικές εξελίξεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης θα πρωτοστατήσει στο ξεδίπλωμα της λαϊκής παρέμβασης που όπως επιβεβαιώνεται είναι αναγκαίος όρος για την υπεράσπιση του Πεντελικού. Το ζητούμενο είναι ο λαός της περιοχής μας με τον αγώνα του να  παρεμποδίσει τόσο τη συγκεκριμένη λατομική επένδυση όσο και κάθε άλλη προσπάθεια να πατήσουν πόδι στο βουνό μεγαλοεπιχειρηματίες. «Υγιείς» ή όχι, «πράσινες» ή μη, οι επιχειρηματικές επιδιώξεις είναι ανθυγιεινές και μαύρες για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα τους, τη ζωή και το περιβάλλον. Συνεχίζουμε μέχρι τέλους για την ανάκληση της άδειας ερευνών, την απαγόρευση λατομικής δραστηριότητας σε προστατευόμενες και αναδασωτέες περιοχές.

ΟΧΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

14-07-2021