Με μαχητικότητα και ενθουσιασμό η εκδήλωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Μελίσσια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16/5/2019, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια η προεκλογική συγκέντρωση της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ. Ηεκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Δημήτρη Βιτάλη, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Όπως ανέφερε «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σήμερα είναι μονόδρομος για όσους υποφέρουν, για όσους τους έχει χτυπήσει στην κυριολεξία η εγκατάλειψη του αστικού κράτους. Πρέπει να παραμερίσουμε τα ψεύτικα διλλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ο λαός δεν πρέπει να τους δώσει συγχωροχάρτι. Τόσα χρόνια τους έχουμε γνωρίσει και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση. Όλοι αυτοί έχουν δώσει εξετάσεις τόσα χρόνια.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Τάνια Ελευθερίου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής η οποία αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε μέτρα πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, μιας και αυτά αποτελούν έργα χωρίς άμεσο κέρδος για την ΕΕ.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Θεόδωρο Στολτίδη, πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας και Γραμματέα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων, ο οποίος κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αμέσως μετά ο Γιώργος Διλιντάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω την Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ για την μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές. Το 1991 έκανα το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της ζωής μου, αποχώρησα από το ΚΚΕ στο οποίο είχα ενταχθεί το 1975.Κάτω απότο βάρος της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ και των άλλων Λαϊκών Δημοκρατιών, αποχώρησα από το Κόμμα. Εντάχθηκα στο Συνασπισμό και μετά στο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι μέσα από αυτόν το χώρο θα μπορούσα να παλέψω για τα ίδια ιδανικά για τα οποία πάλευα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Το 2013, συνειδητοποίησα ότι γέμιζα το πιθάρι των Δαναΐδων. Τότε έγινε πασιφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τις ιδεολογικές και οργανωτικές βάσεις για να γίνει ο δεύτερος πυλώνας του καπιταλισμού στη χώρα μας. Η ζωή και οι εξελίξεις έδειξαν ότι έκανα λάθος και ότι έχασα πολύτιμο χρόνο. Καλώ όλους όσους αισθάνονται  κομμουνιστές και συνεπείς αριστεροί να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ».

Τέλος το λόγο πήρε ο Σπύρος Κωνσταντάς επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης και υποψήφιος δήμαρχος.

«Αλήθεια για να μας απαντήσουν όλοι αυτοί οι υποτίθεται «νέοι» και «άφθαρτοι», οι δήθεν «ακομμάτιστοι»  όπως ο κύριος Κοντουλάκος, η κυρία Μπουσίου αλλά και ο κύριος Παλαιοδήμος.

Μαζί επί 8,5 χρόνια δεν ψήφισαν όλους τους τους αντιλαϊκούς  – αντεργατικούς προϋπολογισμούς της διοίκησης Στεργίου που κινήθηκαν με βάση τις παρατηρήσεις του Οικονομικού Παρατηρητηρίου;

Μαζί δεν καταψήφισαν τις προτάσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για κατάργηση των τροφείων, για μείωση των δημοτικών τελών στις κατοικίες και στους ελευθεροεπαγγελματίες με αντίστοιχη αύξηση στις τράπεζες και στα πολυκαταστήματα;

Από κοντά βέβαια και η κυρία Κεχαγιά που δικαιολογούσε ότι τα ψηφίζει προκειμένου να είναι λειτουργικό ο δήμος την επόμενη μέρα.

Αυτή δεν εφάρμοσαν την ανταποδοτικότητα και την εμπορευματοποίηση σε σειρά υπηρεσιών που αφορούν το πολιτισμό και τον αθλητισμό με αποτέλεσμα σήμερα για να χρησιμοποιήσει το παιδί σου το κολυμβητήριο να θέλει δύο μεροκάματα;

Παρέα δεν ψήφισαν να μην πάρουν οι εργαζόμενοι του δήμου το ειδικό επίδομα των 176 ευρώ που κέρδισαν με τον αγώνα τους;

Παρέα δεν υλοποίησαν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση τους. 

Ποιον κοροϊδεύουν;      

Όσο για τον ανεξάρτητο – πολυσυλλεκτικό κύριο Φειδοπιάστη. Για να θυμηθούμε;

Αυτός και η παράταξη του δεν πρότειναν να εμπορευματοποιηθεί το ΝΙΕΝ και το Παπαδημητρίου; Να μπουν καντίνες  και να γίνονται δράσεις  που θα έχει κέρδος και ο δήμος;

«Κωλοτούμπα» δεν έκανε στο θέμα των πυλώνων στη Πεντέλη; Ψηφίζοντας την εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει σε δάνειο για να φύγουν οι πυλώνες από τη Πεντέλη; Τη στιγμή που ο δήμος με βάση τα λεγόμενα της Διοίκησης έχει στο ταμείο του 5 εκ. ευρώ; Μάλιστα έφτασε σε σημείο να φέρνει πρόταση για ειδικό τέλος που θα βαρύνει τους Πεντελιώτες.»

Και κατέληξε : “Δεν χαρίζουμε καμιά ψήφο εργαζόμενου στα γραφεία και τα μαγαζιά, άνεργου, συνταξιούχου, νεολαίου να πάει στην κάλπη τους.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση παντού, στηρίζουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, στις εκλογές δυναμώνουμε, στηρίζουμε, ψηφίζουμε ΚΚΕ» 

                       21-05-2019

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.