«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Με επιτυχία η εκδήλωση για τις δημοτικές εκλογές

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πεντελης για τις δημοτικές εκλογές.

Εκ μέρους της ΚΟ Μελισσιών – Πεντέλης του ΚΚΕ, τη συγκέντρωση άνοιξε η Ηρώ Κωνσταντινέα, που σημείωσε ότι Κόμμα θέτει στο επίκεντρο της συζήτησης πλατιά με τους εργαζόμενους την ανάγκη ισχυροποίησής του στις ευρωεκλογές, τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Επίσης τόνισε ότι στο επίπεδο του δήμου είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους στις θέσεις του Κόμματος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που βγάζουν συμπεράσματα από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, που αναγνωρίζουν πως το ΚΚΕ είχε δίκιο στις εκτιμήσεις του, είναι πολλοί που μπορούν να κάνουν το βήμα και συστρατεύονται.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, που επισήμανε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν τη διάφορα στηρίζοντας το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει τον αγώνα και τα συμφέροντά τους. Αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και θύμισε ότι το ΚΚΕ από το 1992 έχει καθαρή θέση. Το κύριο δεν είναι το ονοματολογικό, αλλά ο αλυτρωτισμός που καλλιεργείται, η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ προκείμενου οι ΗΠΑ να πάρουν προβάδισμα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Για την αύξηση του κατωτάτου μισθοί κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εφάρμοσε το νόμο της ΝΔ, ο οποίος προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό του από τον εκάστοτε υπουργό ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, επεσήμανε την ωμή επέμβαση του ιμπεριαλισμού και ανέδειξε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας που έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν τη δική τους κυβέρνηση και να επιλέγουν το σύστημα διακυβέρνησής τους.

Έπειτα το λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Πεντέλης Σπύρος Κωνσταντάς, ο οποίος ανέδειξε τον αντιδραστικό ρόλο της Τοπικής Διοίκησης. Επίσης ανέφερε ότι τόσο οι δήμοι όσο και η Περιφέρεια προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στο να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων.

Αυτή την πολιτική ακολούθησε και η δήθεν «ανεξάρτητη» διοίκηση Στεργίου, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις που έχουν ως θεό τους την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι περισσότερες από τις μισές αποφάσεις τις υπερψήφισαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Επίσης τόνισε ότι η Τοπική Διοίκηση, οι δήμοι και οι Περιφέρειες αποτέλεσαν πραγματικό εργαστήρι για την εφαρμογή των κάθε είδους μορφών ευέλικτης εργασίας με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας. Οι δήθεν ανεξάρτητοι δήμαρχοι που για εμάς είναι πλήρως εξαρτημένοι διαχρονικά έκαναν τη βρώμικη δουλειά κατά παραγγελία των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζονται.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης στους δήμους και την περιφέρεια συγκρούονται δυο γραμμές. Η μία γραμμή είναι αυτή των κομμουνιστών, εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αυτή των εκπροσώπων όλων των άλλων αστικών δυνάμεων. Καμιά εμπιστοσύνη δεν θα πρέπει να υπάρχει σε δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια που την επόμενη μέρα θα  συμπλεύσουν στους βασικούς τομείς της ασκούμενης πολιτικής σε βάρος του λαού, θα στηρίξουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοτική αρχή αλλά και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό στην Τοπική Διοίκηση πρέπει να χρεωθούν αυτές τις πολιτικές επιλογές, να χρεωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, ως τμήμα του αστικού κράτους, στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Αναδείξαμε την άμεση διασύνδεση της Τοπικής Διοίκησης με την ΕΕ για τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Advertisements