ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ – ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης – Οργανώνουν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πληγέντες

Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αττική εκφράζουν μια σειρά εργατικές Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, καλώντας σε έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους πληγέντες των περιοχών. Παράλληλα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Σωματεία, καθώς και Μαζικοί Φορείς και Λαϊκές Επιτροπές, καλούν σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους όσων έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αττική. Παράλληλα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους τραυματίες, τους πυροπαθείς, καλεί τους οικοδόμους, τα σωματεία της Ομοσπονδίας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συνδράμουν και να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τους πληγέντες. (Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση).

Η Ομοσπονδία Τύπου-Χάρτου εκφράζει τα θερμά  συλλυπητήριά της στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους στην πύρινη λαίλαπα και τονίζει πως «αυτό που προέχει τώρα είναι να εκφράσουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους τραυματίες και όσους έχασαν το βιος τους».

Το ΣΕΤΗΠ σε ανακοίνωσή του, «εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους των περιοχών που έχουν χτυπηθεί, πρώτα και κύρια στις οικογένειες που θρηνούν θύματα ή έχουν ανθρώπους τους στο νοσοκομείο». Το Συνδικάτο «καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα. Καλούμε τα μέλη μας να απευθυνθούν άμεσα στο σωματείο σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται στήριξη. Τις επόμενες μέρες θα οργανώσουμε σειρά πρωτοβουλιών που υπάρχει ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι και να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας». (Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση).

Ακόμη, το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα στα άλλα, «εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές καθώς και τη συμπαράστασή του προς τους τραυματίες που βρίσκονται στα νοσοκομεία και δίνουν αγώνα για τη ζωή τους και τους πυροπαθείς που καταστράφηκε η περιουσία τους». Το Σωματείο «καλεί τους εργαζόμενους που είναι πληγέντες να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο. Καλεί τους εργαζόμενους να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην υπεράσπιση της ζωής των συνανθρώπων μας και να σταθούν αλληλέγγυοι με οποιοδήποτε τρόπο προς τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών». (Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση).

Επίσης, ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες έχουν εκδώσει οι:  Παράρτημα Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης δηλαδή εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα κ.λπ) φάρμακα (γάζες, μπεταντίν, παυσίπονα κ.λπ) και παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα). Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης έχουν ήδη απευθύνει το ΠΑΜΕ, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ

Συγκεκριμένα είδη πρώτη ανάγκης συγκεντρώνουν:

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στα γραφεία του (Δ. Ομ. Σκυλίτση 19).

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου στην έδρα του (Δανουκαρά 7). Όσοι θέλουν να συμβάλουν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6947464229, 6942552629.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, στα γραφεία της ΟΕΦΣΕΕ αλλά και του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως).

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, την Τετάρτη  25 Ιουλίου 9 το πρωί – 9 το βράδυ στην αίθουσα του Σωματείου  ΦΟΡΤΗΓΩΝ (ΣΑΙΦΟΜ)  Ιωαννίνων και Πέτρας 9 Κολωνός.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στα γραφεία του, Αγίας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, στα γραφεία του, Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 3ος όροφος, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 18.00 – 20.45

Σωματεία και φορείς του δήμου Αχαρνών που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδομών στο Μενίδι (Δεκελείας 42) σήμερα 24 Ιούλη από τις 18.00 μέχρι τις 21.00 και αύριο 25 Ιούλη από τις 8.00 έως τις 13.00.

Σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, στην αίθουσα της Λαϊκής Επιτροπής στα Άνω Λιόσια (Σωτήρη Πέτρουλα 20) σήμερα 24 Ιούλη, 18.00 με 20.00 και αύριο 25 Ιούλη, 10.00 έως τις 13.00.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγίων Αναργύρων – Καματερού, επίσης συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης. Τηλέφωνο επικοινωνίας για παράδοση ειδών 6976452751, 6971587292.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, σήμερα 19.00 έως 21.00, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ιλίου, Μενελάου & Χρυσηίδος.

Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, σήμερα και αύριο, 19.00 – 21.00, στα γραφεία της (Θεοφράσου και 40 Εκκλησιών).

H Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών (Πηλέως 56), Τρίτη 24/7 στις 19.30 και Τετάρτη 25/7 στις 11.00 και στις 19.00

Ο  Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δευτέρα με Παρασκευή, 10:00-12:00 και 19:00-21:00 στα γραφεία του  (Σαμάρα 6, 2ος όροφος Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας).

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας στα γραφεία του Συνδικάτου στο κτίριο του ΕΚ Εύβοιας στη Χαλκίδα (Φριζή 10), την Πέμπτη 26/7/2018 και ώρες 10 π.μ.- 12.30 μ.μ. και 6.30 μ.μ.- 9.00 μ.μ.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) την Τετάρτη 25 Ιούλη 6 μ.μ. – 9 μ.μ. στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αλεξιώτισσας (Ομήρου 9 Ταμπάχανα).

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής, στα γραφεία του που θα παραμείνουν ανοιχτά την Τετάρτη 25 Ιούλη, τις ώρες από 18.00 έως 20.00. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή αν κάποιος επιθυμεί να φέρει αυτά τα είδη άλλη μέρα και ώρα μπορείτε να επικοινωνείτε στα εξής τηλέφωνα: 6979605333, 6936850845, 6980672642, 6937374851

Advertisements