ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ Λ.Σ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Αρχή Μελισσίων-Πεντέλης προφανώς και με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων δυνάμεων επέτρεψε σε ομάδα εφέδρων να παρελάσουν στη μαθητική παρέλαση της 25ης  Μαρτίου. Όπως ακριβώς είχε πράξει και πέρυσι και στις 2 μαθητικές παρελάσεις, παρά και το γεγονός ότι άλλοι Δήμοι δεν είχαν κάνει δεκτό το αίτημα των συγκεκριμένων να παρελάσουν.

  • Αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχουν οι έφεδροι καταδρομείς στις μαθητικές παρελάσεις;
  • Αναρωτιόμαστε επίσης τι δουλειά έχουν και τα ιδιωτικά γυμναστήρια που κομπάζουν και από μικροφώνου (που τους παραχώρησε η Δημοτική Αρχή) πως προάγουν το αρχαιοελληνικό ιδεώδες να προβάλλονται με αφορμή την παρέλαση.
  • Αναρωτιόμαστε ακόμη δεν ξέρει η δημοτική αρχή και οι υπόλοιποι τι πρεσβεύουν οι κάθε λογής “εθνικιστές”, πολεμοκάπηλοι, ακόμα και νοσταλγοί της χούντας που βρίσκονται στους κόλπους του συγκεκριμένου σώματος ; Μήπως έχουν στόχο να προετοιμάσουν τους μαθητές και γενικότερα την νεολαία να συμφιλιωθεί ή και να στηρίξει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας σε πόλεμο. Να θεωρήσει φυσιολογικό το να χύσει το αίμα της για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., να χύσει το αίμα της για να κερδίσουν και από τον πόλεμο οι Έλληνες βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες κ.α.

Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν :

– Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου αποφασίστηκε στις αρχές του Οκτώβρη 1941 σε μια συνεδρίαση του Γραφείου της ΚΕ της ΟΚΝΕ σε κάποιο σπίτι στην Κυψέλη… Όσο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου αυτή γιορτάστηκε το 1942 για πρώτη φορά μέσα στην κατοχή με πρωτοβουλία του ΕΑΜ Νέων….

– 196 χρόνια μετά την εθνικοαπελευθερωτική και κοινωνική επανάσταση του 1821 και μέχρι σήμερα γνωρίζουμε καλά ότι ποτέ δεν ήταν όλοι από την ίδια πλευρά, ότι δεν υπήρχε «εθνική ενότητα». Ο λαός είχε απέναντι του εκτός από την οθωμανική αυτοκρατορία, και τους προεστούς τους κοτζαμπάσηδες, είχε αντιπάλους και τις “μεγάλες δυνάμεις”.

Στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ο λαός πολέμησε τόσο με τις φασιστικές, ναζιστικές στρατιές του Χίτλερ και του Μουσολίνι όσο και με τους Έλληνες συνεργάτες τους, τις κυβερνήσεις, τους μαυραγορίτες, τα τάγματα ασφαλείας (πρόγονοι της Χρυσής Αυγής). Πολέμησε  συνολικά την αστική τάξη της χώρας που είτε συνεργάστηκε με τους καταχτητές, είτε περίμενε στο εξωτερικό μέχρι την απελευθέρωση της χώρας για να επανέλθει και να χτυπήσει το λαό με νέους συμμάχους αυτή την φορά τους Άγγλους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.

Σήμερα έχουμε συμφέρον να προσπεράσουμε τις κορώνες των αστικών κομμάτων για την λεγόμενη «εθνικής ενότητας» που  στόχο έχουν να  παγιδεύσουν τον λαό στις επιδιώξεις των καπιταλιστών και της ΕΕ, προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη πάνω στα συντρίμμια της εργατικής – λαϊκής εξαθλίωσης. Να μην αφήσουμε να σηκώσει κεφάλι πουθενά ο φασισμός – ναζισμός της Χρυσής Αυγής που είναι, όπως οι πρόγονοί τους οι ταγματασφαλίτες και οι χουντικοί, όπλο του συστήματος και τσιράκια των αφεντικών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας, του πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την ανεργία, την φτώχεια, την εξαθλίωση.

Advertisements