ΔΑΣ ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Σημαντική επιτυχία στις εκλογές του ΔΣ του σωματείου

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η ΔΑΣ ΟΤΑ στο δήμο Πεντέλης καθώς στις εκλογές του σωματείου, που έγιναν μετά από επτά χρόνια, απέσπασε τρεις από τις επτά έδρες του ΔΣ του Σωματείου. Συγκεκριμένα, απέσπασε 70 ψήφους, διαμορφώνοντας έτσι νέο συσχετισμό δύναμης στο Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, χαιρετίζει όσους πήραν μέρος στις εκλογές αλλά και όσους εμπιστεύτηκαν – στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που πήραν μαζικά μέρος στις εκλογές του σωματείου μας μετά από 7 χρόνια. Με όλες τις δυνάμεις που εσείς μας δώσατε θα αγωνιστούμε για να λειτουργήσει το σωματείο μας με συλλογικές, μαζικές διαδικασίες κόντρα στον εκφυλισμό και την υποταγή που καλλιεργείται συστηματικά από την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή και από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους 70 συναδέλφους και συναδέλφισσες που έκαναν το βήμα και εμπιστεύτηκαν – στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, διαμορφώνοντας νέο συσχετισμό δυνάμεων, δίνοντας στις ταξικές δυνάμεις 3 στις 7 έδρες του ΔΣ του σωματείου μας. Στείλανε ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές των κομμάτων και των κυβερνήσεων που πίνουν νερό στο όνομα των συμφερόντων των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τη στρατιωτικοποίηση που επιβάλλει στους χώρους δουλειάς η Δημοτική Αρχή για να εφαρμόσει όλες αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.

Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται άμα ξεσηκωθείς

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να δυναμώσει ένα κίνημα διεκδίκησης των απωλειών και ανατροπής των πολιτικών που μας οδήγησαν εδώ. Για ένα τέτοιο κίνημα θα αγωνιστούμε, με όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, μαζί με εκατοντάδες σωματεία και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι φασίστες – ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμία θέση στα σωματεία των εργαζομένων. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, το οπλισμένο χέρι των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς, για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, για να επιβάλλουν μεροκάματα της πείνας με δουλεμπορικά γραφεία, για να επιτίθενται στο ταξικό κίνημα, στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όσους αγωνίζονται, είναι εχθροί όλων των εργαζομένων και το κίνημα θα τους τσακίσει».

902.gr

Advertisements