ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Μελισσίων Πεντέλης του Κ.Κ.Ε. για το «Ασφαλιστικό και την απάντηση της εργατικής τάξης» στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μελισσίων , το Σάββατο 6 Φλεβάρη.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συζήτηση γύρω από το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και για την αναγκαιότητα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης .

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Τσουκαλάς , μέλος του Τομεακού Γραφείου του Βόρειου Τομέα Αττικής του Κ.Κ.Ε.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στη στόχευση του αντασφαλιστικού νομοσχεδίου ως πάγιου στόχου των επιχειρηματιών χρόνια τώρα για το ξεθεμέλιωμα της μεγάλης αυτής κατάκτησης της εργατικής τάξης. Επίσης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της απεργίας της 4ης Φλεβάρη και την πείρα των τεράστιων συλλαλητηρίων σε πάνω από 70 πόλεις της χώρας. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση όπου απαντήθηκαν τα αστικά επιχειρήματα περί «βιωσιμότητας» των Ταμείων, για τις αιτίες της σημερινής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και για την προοπτική της πάλης που πρέπει να έχει σαν προμετωπίδα την απόσυρση του νομοσχεδίου αλλά και τη ριζική επίλυση του προβλήματος με αγώνα που θα στοχεύει σε ριζικές αλλαγές, για εργατική-λαϊκή εξουσία.

Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας με τη συμμετοχή του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της Εθνικής Αντίστασης (Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε.) και άλλων φορέων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 13 Φλεβάρη και το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, 11:00 στην Ομόνοια με σύνθημα «Εργατιά – αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

 irw2

Advertisements