ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 25/9/2015, εργαζόμενη με 5μηνη σύμβαση στο Δήμο Πεντέλης, στους Παιδικούς Σταθμούς, δέχτηκε απαράδεκτη φραστική επίθεση από τον Άγγελο Παλαιοδήμο, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Στεργίου, πρόεδρο του ΟΚΠΑ Δήμου Πεντέλης (Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης), τη στιγμή που ζήτησε να μάθει της αρμοδιότητές της. Την ώρα που ο εν λόγω «κύριος» εκστόμιζε βρωμόλογα, φανέρωσε τι πραγματικά τον πειράζει: «Ότι ξεσηκώνει τους εργαζόμενους».

Τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, με συμβάσεις λάστιχο, για 500 ευρώ το πολύ το μήνα, έχουν απέναντί τους το κράτος και τις περισσότερες διοικήσεις των Δήμων, όπως του Δήμου Πεντέλης, να τους «νουθετούν». Να τους λένε να κάτσουν στ’ αυγά τους και να συμβιβαστούν με τη ζωή που κάνουν. Είναι η άλλη όψη του δόγματος «νόμος και τάξη» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Καταγγέλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου του ΟΚΠΑ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους συμβασιούχους, ανεξάρτητα του τι ψήφισαν στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές να μη σκύψουν το κεφάλι. Να οργανωθούν στο συνδικάτο τους, να βάλουν φρένο στα μέτρα που έρχονται, να συγκρουστούν με την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς. Να παλέψουν για:

  • Άμεση καταβολή των πληρωμών στα 2μηνα και τα 5μηνα που έχουν κλείσει μήνα.
  • Μέσα ατομικής προστασίας και εμβολιασμούς για όλους τους εργαζόμενους.
  • Αναρρωτική άδεια σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος.
  • Κανονική άδεια 2 μέρες το μήνα, όπως δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι.
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όσους εργάζονται σε σκληρές εργασίες καθώς και το επίδομα.
  • Ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της σύμβασης.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκονται στο πλευρό τους. Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία του κλαδικού σωματείου των ΟΤΑ και της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον πρόεδρο του συνδικάτου και δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης, Σπύρο Κωνσταντά, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Πεντέλης. Κατήγγειλαν τους όρους εργασίας των συμβασιούχων και το συγκεκριμένο περιστατικό και απαίτησαν να μαζέψει η διοίκηση του Δήμου τον εν λόγω «κύριο».

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε

laiki-syspeirosi-pentelis-351x185

Advertisements