Για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Να καταργηθούν τώρα όλα τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς

Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας , η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης καλεί τις λαϊκές οικογένειες, το οργανωμένο κίνημα, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας χωρίς καμιά αναμονή να παλέψουμε για το δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή , διεκδικώντας:

  • Να καταργηθούν τα τροφεία και στους πέντε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς με πλήρη μισθοδοσία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μην περάσει καμιά απόλυση!
  • 30ωρο και 5ήμερο για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, ως προϋπόθεση για να εξασφαλίζεται η αναγκαία ψυχική και φυσική αντοχή, που απαιτεί η αγωγή και η φροντίδα των μικρών παιδιών.

Η Διοίκηση Στεργίου(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είναι υπόλογη! Την ώρα που ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ στους Δήμους που οι κομμουνιστές βρίσκονται στη Διοίκηση, στο Δήμο μας αρνείται το δίκαιο αυτό αίτημα του λαού μας και διατηρεί τροφεία από 40 έως 250ευρώ! Είναι προκλητική η επωδός «κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού-παιδικού σταθμού» όταν την ξεστομίζουν ανερυθρίαστα οι υπονομευτές των δικαιωμάτων μας. Η εργαζόμενη μητέρα, ο άνεργος , η οικογένεια του μικρέμπορου,του βιοτέχνη θα αναγκαστεί να κόψει από τις άλλες ανάγκες του νοικοκυριού για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε τέτοια τροφεία. Μάλιστα αν η λαϊκή οικογένεια δεν καταφέρει να τα πληρώσει , τα χρέη θα βεβαιώνονται από τον Ο.Κ.Π.Α.(Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης) στην Εφορία! Αυτός είναι ο Δήμος-μακρύ χέρι της Κεντρικής Διοίκησης, που λειτουργεί σαν φορομπηχτικός μηχανισμός ,όπως προειδοποίησε έγκαιρα η Λαϊκή Συσπείρωση. Υπόλογοι είναι και όσοι στήριξαν διαχρονικά την πολιτική της Ε.Ε. , το πέρασμα των παιδικών σταθμών στους Δήμους , τη συρρίκνωση των δημόσιων δομών για το παιδί, τη μετατροπή τους σε εμπόρευμα με ανταποδοτικά στην ουσία τέλη , την καθιέρωση των τροφείων.                                                                              

            Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να μη θυσιάσουν τις ανάγκες των παιδιών τους στο βωμό του χρέους, των δόσεων, του κέρδους. Καλούμε τους νέους γονείς να μη στριμώξουν τα όνειρα των παιδιών τους στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης , στις ψεύτικες ελπίδες , στα στενά όρια του συστήματος που μετατρέπει σε πολυτέλεια το δικαίωμα στην προσχολική αγωγή, στα στενά όρια αυτών που θα στερήσουν αύριο τη μόρφωση και τη δουλειά από τα παιδιά μας. Αυτοί έχουν λύσει το πρόβλημά τους με σύγχρονους, πανάκριβους ιδιωτικούς σταθμούς και σχολεία, με χρήματα που κερδίζουν από τη ληστεία όλων μας.

Καλούμε τους γονείς να οργανωθούν και να διεκδικήσουν χωρίς ταλάντευση την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών τους και των οικογενειών τους.

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Τετάρτη 27/05/2015

Advertisements