Για το «Αμαλία Φλέμινγκ»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης καταγγέλλει για ακόμα μια φορά τη συνεχιζόμενη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που από τη συγχώνευση του με το «Σισμανόγλειο» και το κλείσιμο του πρώην «Παπαδημητρίου», μόνο αυτό,  καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης του λαού των βορειοανατολικών περιοχών του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η ένταξη του στη διαθεσιμότητα, η τραγική μείωση των εργαζόμενων από 698 το 2013 σε 319 σήμερα, η υποχρηματοδότηση , το κλείσιμο της πτέρυγας «Μπόμπολα», η μείωση του προϋπολογισμού κατά 40% από πέρυσι καθιστούν αμφίβολη ακόμα και τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου. Η εντατικοποίηση της εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια προκαλούν ανησυχητικές καταστάσεις για την Υγεία του λαού μας.

          Απαιτούμε  γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας. Το πρόβλημα δε λύνεται με προσλήψεις εργαζόμενων με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν όλες οι πτέρυγες και τα τμήματα . Για εμάς η πρόνοια, η υγεία και η φροντίδα του λαού μας δε μπαίνουν σε καμιά διαπραγμάτευση!

          Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και το λαό του Δήμου μας αλλά και των γύρω περιοχών να μη δείξουν καμιά ανοχή στη λογική «περίμενε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και βλέπουμε». Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , το Υπουργείο Υγείας έχει πλέον ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζεται στο χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα στο «Αμαλία Φλέμινγκ». Δε μπορούμε να ανεχτούμε στο όνομα του κέρδους, της υγείας-εμπόρευμα και των δόσεων στους δανειστές την κατρακύλα της Υγείας μας.

          Ενημερώνουμε πως το Κ.Κ.Ε. κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για το «Αμαλία Φλέμινγκ» και καλούμε κάθε υγειονομικό να συμμετάσχει μαζικά στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη. Πλάι στα αιτήματα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις να βροντοφωνάξουμε υγειονομικοί και εργαζόμενοι των Μελισσίων και των γύρω περιοχών μαζί  πως απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου.

laiki-syspeirosi-pentelis-351x185Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Πέμπτη 14/05/2015

Advertisements