ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !

Να αξιοποιηθεί το Ο.Τ. 196 για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ) υπέρ της άρσης της απαλλοτρίωσης τμήματος του Οικοδομικού Τετραγώνου 196 , κατοχυρωμένου εδώ και χρόνια για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων , αποτελεί αδιαμφισβήτητα αρνητική εξέλιξη πρώτα και κύρια για το λαό της περιοχής και τα παιδιά του. Αυτό γιατί σημειώνεται υποχώρηση από την πάγια θέση (ΦΕΚ 403 Α.Α.Π. αλλά και ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου) ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών κτιριακής υποδομής και άλλων δραστηριοτήτων για τους μαθητές .

Οι ευθύνες των Διοικήσεων του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα είναι τεράστιες και προφανείς. Κωφεύουν απέναντι στις πιεστικές λαϊκές ανάγκες , κάνουν τα γλυκά μάτια στα μεγάλα συμφέροντα .

Η Διοίκηση Στεργίου είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τη σημερινή κατάσταση έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αρνητική για το Δήμο γνωμοδότηση του ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. Το επιχείρημα της πως δεν αποτελούν αδράνεια «τα επανειλημμένα έγγραφα» προς τις αρμόδιες αρχές μόνο γέλιο προκαλεί. Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές που στηρίζουμε το συνδυασμό του ΚΚΕ , τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ξέρουμε πως η διεκδίκηση για να έχει αποτελέσματα δε γίνεται με «έγγραφα» , αλλά κυρίως με την οργάνωση και τη μαχητική κινητοποίηση των εργαζόμενων ,των δημοτών μας.

H σημερινή Διοίκηση αποδέχεται άλλωστε τη συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση του Δήμου από την κεντρική εξουσία, στερώντας τη δυνατότητα κάλυψης στοιχειωδών αναγκών για τα παιδιά μας.

Ευθύνη όμως φέρουν και όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις, και η Διοίκηση Γραφάκου . Κανείς δεν είναι «αθώος του αίματος». Το ζήτημα με το Ο.Τ. 196 δεν είναι σημερινό και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το Ο.Τ. 196 έχει δεσμευθεί εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες! Καμιά όμως από τις αντιλαϊκές Διοικήσεις δεν έπραξε τα δέοντα προκειμένου να εξυπηρετηθεί τα λαϊκό συμφέρον, να αποδοθεί δηλαδή ο συγκεκριμένος χώρος στους εργαζόμενους των Μελισσίων για τις ανάγκες του.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη ωστόσο δεν δείχνει μόνο τα όρια, την «αδράνεια» της Δημοτικής Αρχής όπως την κατηγορούν οι παρατάξεις Γραφάκου και Φειδοπιάστη. Δείχνει πάνω απ’ όλα τα όρια της κυρίαρχης πολιτικής, του ίδιου του συστήματος. Αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο η οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι με ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς και ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του Καλλικράτη που μετακυλίει το κόστος της παιδείας στις πλάτες του λαού.

Όσοι κινούνται σε αυτό το μονόδρομο πρέπει να απολογηθούν.

– Τι έκαναν για να μην συγχωνευτούν το 1ο με το 6ο δημοτικό σχολείο ;

– Aκόμα και αν περάσει οριστικά στο Δήμο το Ο.Τ. 196 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με τι όρους θα γίνει επέκταση ή δημιουργία νέων εγκαταστάσεων για το 1ο Δημοτικό ;

Με όρους Σ.Δ.Ι.Τ. όπως το σχολείο που εγκαινίασε περιχαρής ο Δήμαρχος στην Καλλιθέα Πεντέλης, με ξεζούμισμα δηλαδή του λαού και προίκα στον επιχειρηματία-επενδυτή;

Επαναλαμβάνουμε τη σταθερή θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης :

Είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίζει δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν Παιδεία σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια, επαρκείς χώρους αθλητισμού και άλλων δραστηριοτήτων .

Καλούμε τους εργαζόμενους των Μελισσίων, της Νέας και της Παλαιάς Πεντέλης να αγωνιστούν για γενναία κρατική χρηματοδότηση. Οι ανάγκες του λαού μας δεν μπορούν να περιμένουν.

Εδώ και τώρα να κατοχυρωθεί στην πράξη το Ο.Τ. 196 ως χώρος για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού σχολείου Μελισσίων.

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!

Advertisements