ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

7/6/2014

ΠΡΟΣ: τον κ. Τσουχνικά Η. Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πεντέλης
ΚΟΙΝ/ΣΗ: Τακτικά & Αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ της Σχολικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ: Έκτακτη σύγκληση ΔΣ Σχολικής Επιτροπής
Κύριε πρόεδρε,
με το ΦΕΚ 1329Β /26-5-14 το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε αιφνιδιαστικά στην συγχώνευση των Δημοτικών Σχολειών 1Ο -6Ο και 3Ο -5Ο του Δήμου Πεντέλης.
Η πολιτική αυτή κίνηση της Κυβέρνησης θα έχει δυστυχώς επώδυνες επιπτώσεις στο επίπεδο της Εκπαίδευσης στις συγχωνευόμενες σχολικές μονάδες και θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή και το μέλλον κυρίως των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Βεβαίως, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφήνει αδιάφορους και τους εκπαιδευτικούς αφού καταργούνται οργανικές θέσεις ενώ έπεται και το μέτρο της «αξιολόγησης».
Στον Δήμο μας, οι συγχωνεύσεις των 4 σχολικών μονάδων σε 2 και σε συνδυασμό και με το γνωστό πρόβλημα του υπερ-κορεσμένου Δημοτικού Σχολείου της Ν. Πεντέλης θα οξύνουν ακόμα περισσότερο τις ανάγκες των μικρών μαθητών και των γονιών τους για σύγχρονα σχολεία, με επαρκείς χώρους και αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονο εξοπλισμό και ανάλογο αριθμό δασκάλων.
Ήδη σε άλλους Δήμους τα αρμόδια όργανα έχουν συγκληθεί και έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση ή συγχώνευση των σχολείων. Το ΔΣ της σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας γιατί δεν έχει συγκληθεί?
Θεωρώντας το θέμα άκρως σημαντικό, εμείς οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ στη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πεντέλης απαιτούμε άμεσα την έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ της Επιτροπής προκειμένου να συζητηθούν οι συγχωνεύσεις των Δημοτικών Σχολείων στο Δήμο μας και οι επιπτώσεις τους.

Για την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΟΥ ΠΕΡΣΕΦOΝΗ (Τακτικό μέλος )
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ (Αναπληρωματικό μέλος )

Advertisements