Εικόνα ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΤΖΗ

Φίλες και φίλοι
Συντρόφισσες & Σύντροφοι
Τιμή αλλά και περηφάνια αισθάνομαι που για τρίτη συνεχόμενη φορά , το Κόμμα μου το ΚΚΕ , οι σύντροφοι μου αλλά και όλοι εσείς μου εμπιστεύεστε τη χρέωση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
Μέσα από τις τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό συμβούλιο, τα προηγούμενα χρόνια, αποκαλύψαμε, αποδείξαμε, καταδείξαμε, καταγγείλαμε, ότι όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, με χρίσμα ή όχι , ανεξάρτητοι, αυτοδιοικητικοί , κλπ, είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι, που πάλι τώρα μοιράζουν υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα οράματα, για έργα υποδομών ,για κοινωνικές δομές , κλπ, και δεν είναι τίποτα άλλο από Τοπικοί Διαχειριστές των Κυβερνήσεων διαχρονικά, όποια μορφή αυτές κι αν έχουν . Είτε πρόκειται για τρικομματικές είτε δικομματικές , είτε αύριο έχουν βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, είτε τη ΝΔ. Βασικός στόχος είναι η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση και σ αυτό προχωρουν άλλοτε πιο αργά άλλοτε πιο γρήγορα ανάλογα τις αντιστάσεις .

Ας δούμε πολύ σύντομα τι έχει γίνει στον δήμο μας από το 2010 που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση μέχρι σήμερα αφού κάνουμε καθαρό ότι το μυαλό μας ήταν πάντα στους αγώνες που δίνει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έξω από τους 4 τοίχους του Δημοτικού Συμβουλίου .
Στο χώρο της υγείας . Ένα νοσοκομείο το 1Ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ , γνωστό σε όλους εμάς, σαν ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΟΧΙ μόνο έκλεισε αλλά ξεπουλήθηκε τοσο αυτό όσο και η δασική του έκταση ( 80 στρ) στον σημερινό ιδιώτη ιδιοκτήτη, με προεδρικό διάταγμα μάλιστα . Κρατήστε ότι σε λίγο θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε την απαλλοτρίωση του δάσους , για να τα δώσουμε και προίκα στον ιδιώτη.
Το Νοσοκομείο ΦΛΕΜΙΝΓΚ , ένα μεγάλο και μάχιμο νοσοκομείο και όχι μόνο για το λεκανοπέδιο, υποβαθμίστηκε και συρρικνώθηκε σε επίπεδο κλινικών , κλινών , εργαζομένων, ουσιαστικά σήμερα πια δεν λειτουργεί .
Η δημοτική αρχή έκανε ανέξοδους καβγάδες και περατζαδες στα κανάλια , εικονικά καβγαδάκια με τον υπουργό υγείας, και λεονταρισμούς στον τοπικό τύπο, ότι θα μπει μπροστά να προστατέψει το νοσοκομείο . Μετά ήρθε η υποταγή στην νομιμότητα κατά την προσφιλή έκφραση του κ. Στεργίου . Όσο για τις άλλες παρατάξεις, δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, η παράταξη του κ .Γραφάκου τάχθηκε υπέρ της κυβερνητικής πρότασης με προσεκτικό τρόπο στηρίζοντας την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα πάντα .Ο κ. Παπακωνσταντίνου με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεργασία με τη παράταξη Στεργίου ποιούσε την νησα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Φειδοπιάστης συντάχθηκε ανοιχτά με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους άλλους οπορτουνιστές που δρουν στο σωματείο και μίλαγε για αυτοδιαχείριση στα πλαίσια της ΕΡΤ.
Σχετικά με τους εργαζόμενους στο δήμο και τις εργασιακές σχέσεις τους, εφαρμόστηκαν οι πολιτικές της πλήρους ανατροπής όπως προβλέπουν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, αλλά και νωρίτερα το Μάαστριχ και η Λευκή Βίβλος , έκοψε μισθούς ,επιδόματα , εφαρμόσθηκε ελαστικό ωράριο, προχώρησε σε απολύσεις , υλοποίησε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τέλος για σωφρονισμό, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ λέμε εμείς , πέρασε από ΕΔΕ μια σειρά εργαζόμενους , έχοντας βέβαια πλάτη την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου που είναι και συμβιβασμένο και κατευθυνόμενο στην ουσία . Παρά τις πάγιες ανάγκες και ελλείψεις κάθε λίγο , με προσχήματα διάφορα υλοποιούσαν την πολιτική των συμβασιούχων 2μηνιτων ,5μηνιτων και φυσικά ψηφοθηρούσε πάνω στην ανάγκη και την ανεργία , με την πλήρη συναίνεση όλων των άλλων παρατάξεων, μηδέ του ΣΥΡΙΖΑ εξαιρουμένου.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πολιτική εξαντλήθηκε σε προπαγανδιστικές ημερίδες, ενώ το κοινωνικό παντοπωλείο παραδόθηκε στο ίδρυμα Λάτση και στους εθελοντές κομισάριους, της πολιτικής προστασίας
Πολιτισμός και Αθλητισμός δεν είναι παρά Σ/Μ πώλησης υπηρεσιών και μάλιστα ακριβών και πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας . Όσοι έχουν κα μπορούν, πληρώνουν και κάνουν χρήση στο κολυμβητήριο για παράδειγμα . Όσοι δεν έχουν η δεν μπορούν όχι , παρ ότι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αυτής της περιοχής έχουμε πληρώσει για να υπάρχει αλλά εξακολουθούμε να πληρώνουμε και για να λειτουργεί .
Το τεράστιο πρόβλημα στο δημοτικό της Ν. Πεντέλης, όπου μικρά παιδιά στοιβάζονται σαν σαρδέλες στις αίθουσες και η προχειρότητα , στην ουσία, άρνηση , της διοίκησης να διεκδικήσει , να απαιτήσει νέο σχολείο , είναι δείγμα για την αντίληψη που έχουν για την Παιδεία και τις πραγματικές ανάγκες του τόπου .
Πολιτικό θράσος και κοινωνική αναλγησία μπορεί κανείς να χρεώσει στην δημοτική αρχή που ενώ κάνει δώρο στις Τράπεζες, στα μεγάλα καταστήματα , στα Σ/Μ ύψους 500 000€, το χρόνο απαλλάσσοντας τους από τέλη, κρατά σταθερά τα τέλη και τους φόρους για τις λαϊκές οικογένειες που έχουν χάσει μεσοσταθμικά τουλάχιστον το 40-45 % των εισοδημάτων τους. Το διαφημίζει δε ως μείωση ενώ στην ουσία πρόκειται για αυξήσεις, σε έναν ήδη ακριβό δήμο που βρίσκεται με επίσημα στοιχεία στην πρώτη πεντάδα της λίστας των πιο ακριβών δήμων του λεκανοπεδίου.
Από την μια διαφημίζουν την ευαισθησία τους τάχα στους ανέργους που στέλνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς ενώ ταυτόχρονα, αδίστακτα τοιχοκολλούσαν απειλητικές ανακοινώσεις ότι θα στείλουν τα οφειλόμενα από τα τροφεία στην εφορία, όσων είχαν αδυναμία να πληρώσουν πράγμα που έκαναν, εφαρμόζοντας πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης .
Η αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής, με την Μονή Πεντέλης , τον μεγαλοεπιχειρηματία , πλέον της περιοχής , υπεύθυνη για μια σειρά εγκλημάτων προκειμένου να υπηρετήσει τόσο τα δικά της συμφέροντα της , όσο και των μεγαλοεπιχειρηματιών που έχει επαφές μαζί τους, για παράδοση του Πεντελικού βουνού, και την αλλαγή χρήσης γης, ήταν ένα ακόμη δείγμα του πόσο ανεξάρτητη είναι η Δημοτική Αρχή του κ. Στεργιου και των δημοτικών του συμβούλων, που στηρίζουν την εγκατάσταση σε χιλιάδες στρέμματα τα φωτοβολταικά συστήματα παραγωγής ενέργειας είτε με το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, είτε με συμβάσεις απ ευθείας με το μεγάλο κεφάλαιο. Και οι άλλες όμως δημοτικές παρατάξεις εποφθαλμιούν τη κότα με τα χρυσά αβγά που λέγεται ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΒΟΥΝΟ, απλά χρησιμοποιούν πιο κομψές εκφράσεις, μιλάνε για ήπια ανάπτυξη.
Έτσι έχουμε ένα σύμπλεγμα ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ καταστροφής με ταυτόχρονη αλλαγή χρήσης γης, Κυβέρνηση –εκκλησία – δήμος –μεγάλο κεφάλαιο ,να προσπαθούν να περάσουν στο δεύτερο βήμα , μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές, για την αξιοποίηση λένε αυτοί ,για την ολοκληρωτική καταστροφή , παράδοση και οικοπεδοποίηση του βουνού λέμε εμείς
Στόχος βέβαια του μεγάλου κεφαλαίου εδώ και χρονιά . Αρωγός στις καταστροφικές βλέψεις οι δημοτικές αρχές διαχρονικά διαπλεκόμενες με ιδιώτες και συλλόγους καταπατητών, προκειμένου για την μετατροπή των καμένων περιοχών σε οικόπεδα για αντιπαροχή .
Η τελευταία προσπάθεια είναι η λειτουργιά μονάδας αεριοποίησης κλαδιών στο παλιό ανενεργό λατομείο ΜΑΛΤΕΖΟΥ, με απεριόριστες βλαπτικές συνέπειες για τους κατοίκους . Δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με πρώτο αντάλλαγμα βέβαια την εύνοια και χορηγία του, για την μακροημέρευση τους στις καρέκλες της εξουσίας .
Χρησιμοποιούν πάμπολλα μέσα προκειμένου να ξεγελούν το λαό και να υφαρπάζουν την ψήφο του αφού πρώτα φροντίζουν επιμελώς να τον κρατούν σε απόσταση και άγνοια . Έτσι και τώρα , εδώ , στο Δήμο Πεντέλης ξαφνικά όλοι παριστάνουν τους ανεξάρτητους υποψήφιους , τους ακομμάτιστους ενώ και οι ίδιοι αλλά και τα στελέχη τους είναι μέλη της ΝΔ κατά κύριο λόγο, η, κάποιοι ,απομεινάρια και ορφανά του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ , που ψάχνουν πολιτική στέγη αντικατοπτρίζοντας σε επίπεδο δήμου ότι ακριβώς συμβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι συνδυασμοί και παρατάξεις, αγαπητοί σύντροφοι, φίλοι και φίλες, γιατί ακριβώς είναι παιδιά του συστήματος και αυτό καλούνται να υπηρετήσουν. Η ανεξαρτησία τους είναι ο μανδύας , η μάσκα που χρησιμοποιούν για να κρύψουν ποιες πολιτικές και πια αφεντικά υπηρετούν .
Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί πιστοί στον καταστροφικό Καλλικράτη, και σε κάθε περίπτωση υμνητές του ευρώ-μονόδρομου , ξαφνικά μετατράπηκαν σε πολυσυλλεκτικές παρατάξεις όπου όλοι οι καλοί χωράνε αρκεί να φέρνουν ψηφαλάκια.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στις εκλογές αυτές και σε τοπικό επίπεδο συγκρούονται δύο διαφορετικοί δρόμοι: Ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί το λαό και τις σύγχρονες , πραγματικές, και συνεχώς διευρυνόμενες, ανάγκες του.
Εμείς , όσοι συμμετέχουμε στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δεν κρύψαμε ποτέ , άλλωστε είναι τιμή μας , ότι εξαρτιόμαστε από τα λαϊκά συμφέροντα. Γι αυτό και οι προτάσεις μας έχουν αποδέκτες τους εργαζόμενους , την λαϊκή οικογένεια , τα φτωχά στρώματα του Δήμου μας, τους μικροεπαγγελματίες τους συνταξιούχους , τους ανέργους, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, και φυσικά τη νέα γενιά που αντί να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους , τους στέλνουν σε προγράμματα δια βίου μάθησης και γίνονται αναλώσιμα εξαρτήματα , βορά για τα κέρδη των επιχειρηματιών, χωρίς μισθό , χωρίς δικαιώματα για να πάρουν εργασιακή εμπειρία δουλεύοντας τζάμπα .
Αυτές όμως οι πολιτικές περνούν και από τα δημοτικά συμβούλια και είναι απολύτως υπεύθυνοι όλοι αυτοί που τα ψηφίζουν αλλά που σήμερα παριστάνουν τις αθώες περιστερές και γέμισαν από ενδιαφέρον και ευαισθησία για τον κάθε δημότη .
Η ψηφος βλεπετε.
Φίλες και φίλοι ,σ/φοι και συν/σες
Θα μας δοθεί η ευκαιρία σε επόμενες συγκεντρώσεις που από δω και πέρα θα γίνουν, για να πούμε πιο αναλυτικά και στοχευμένα για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και πόσο επιβαρυντικές και επώδυνες ήταν για την καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου μας αλλά και για τις θέσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όπως αυτές εκφράστηκαν και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο .
Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι ακόμα και αν στις εκλογές η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, είναι πρώτη δύναμη , ο δήμος δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει νησίδα ευημερίας σε μια Ελλάδα με 2.000.000 ανέργους και με τον μισό πληθυσμό κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Χρειάζεται και με την ψήφο μας στις εκλογές που είναι δίπλες , ίσως γίνουν και τριπλές , να ενισχύσουμε αποφασιστικά τις δυνάμεις που δείχνουν τον δρόμο για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που βιώνουμε , που δικαιωθήκαν στις προβλέψεις τους για όσα ζούμε και που έκαναν αγώνες για να συσπειρώσουν τον λαό , να τον οργανώσουν για να αντισταθεί και να αντεπιτεθεί.
Μόνο όσοι στρατεύονται με το δύσκολο αλλά όμορφο αγωνιστικό ταξικό δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ, αποδείχθηκε ότι ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ στάθηκαν στο πλευρό του λαού μην κάνοντας εκπτώσεις και συμβιβασμούς προκειμένου να εισπράξουν μερίδια εξουσίας όπως κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό λέμε ότι στις εκλογές που έρχονται ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές ΚΚΕ , στην περιφέρεια , στους Δήμους, τις παρατάξεις που στηρίζει το ΚΚΕ πανελλαδικά, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Στα ψηφοδέλτια μας δεν χωρανε αριβίστες και ψευτοπαραγοντες , τάχα τοπικές προσωπικότητες που κοιτανε το λαό από ψηλά και τον θυμούνται στις εκλογές προσποιούμενοι τους ειδικούς και τους σωτήρες . Ούτε αυτοί που κάθε τέσσερα χρόνια νομίζουν ότι ήρθε η μεταγραφική περίοδος και είναι η ώρα να κλείσουν τα δικά τους συμβόλαια . Σ αυτές τις εκλογές , που σε τίποτα δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες, πρέπει να αξιοποιηθεί η πείρα που έχουμε. Τους χθεσινούς και σημερινούς δημοτικούς σωτήρες τους γνωρίσαμε, ακόμα πονά η πλάτη μας και η τσέπη μας από τις πολιτικές τους .
Φτάνει πια !! Είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
Για να δημιουργήσουμε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όρο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την λαϊκή εξουσία .
Να πούμε όχι στα τεχνητά και αποπροσανατολιστικά δίπολα που έχουν δημιουργηθεί και εδώ στο δήμο μας, αναπαράγοντας του ανέξοδους καβγάδες που βιώνουμε μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, στη κεντρική πολιτική σκηνή, να πούμε ακόμα όχι σ αυτούς που με αντιμνημονιακή ρητορεία γονατίζουν ευλαβικά μπροστά στις ευρωενωσιακες εντολές με την ψήφο τους .
Σ αυτήν την προσπάθεια σας καλούμε όλους εσάς να γίνεται πολλαπλασιαστές της φωνής μας στην γειτονιά , στην δουλειά, στα καφενεία παντού. Εγγύηση είναι η σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στάση μας στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων .
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ

Advertisements