ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καθημερινή είναι η παρουσία μελών και στελεχών του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ Yγείας, της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ, του Σισμανόγλειου και του Παίδων Πεντέλης εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα τους για την συνέχιση της λειτουργίας του Αμ. Φλέμινγκ ως Γενικού Νοσοκομείου πρώτης γραμμής με πληρότητα κλινικών και υπηρεσιών.
Η αγωνία των εργαζομένων για τις απειλούμενες θέσεις εργασίας μέσω της διαθεσιμότητας που αποτελεί το ευαγγέλιο των αναδιαρθρώσεων της Κυβερνητικής πολιτικής πρέπει, επιβάλλεται, να γίνει αγωνία των λαϊκών οικογενειών του Δήμου Πεντέλης αλλά και των γύρω Δήμων αφού ένα ακόμα δημόσιο Νοσοκομείο, μετά το 1ο του ΙΚΑ (Παπαδημητρίου ), κλείνοντας, τους στερεί έναν μεγάλο αριθμό κλινών, υπηρεσιών, αλλά και στέλνει στην ανεργία έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων .
Ας μην υπάρχουν αυταπάτες σε κανέναν για την κατάληξη και του απαξιωμένου νοσοκομείου όπως θέλουν να το καταντήσουν αλλά και για τις θέσεις στην ανεργία που θα καταλάβουν όσοι μπουν στην διαθεσιμότητα –κινητικότητα – απόλυση.
Να μην υπάρχουν αυταπάτες και για όσους δήθεν δηλώνουν την συμπαράσταση τους και την λύπη τους, για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά ψηφίζουν ή έχουν ψηφίσει και έχουν στηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν όλη την Κυβερνητική πολιτική και στην Υγεία και στην Παιδεία και στις εργασιακές σχέσεις.
Δεν έχουν κανένα συμφέρον οι εργαζόμενοι να μετέχουν σε προσχηματικούς διαλόγους με τον εκάστοτε Υπουργό, που άλλωστε, καθημερινά στα κανάλια κομπάζει για την ευλογία που θα πρέπει να νοιώθουν τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι για τα μνημόνια και τις βάρβαρες επιπτώσεις τους. Πρέπει να είναι αδιάλλακτοι απέναντι σ’ αυτούς που επιδιώκουν να τους έχουν σε συνειδησιακή καταστολή προκειμένου να περάσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί χωρίς αντιστάσεις .
Για τον λόγο αυτό η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη που απέρριψε την πρόσκληση – παγίδα του Υπ. Υγείας να συζητήσει και να διαπραγματευτεί στο πόσα κρεβάτια θα πάψουν να υπάρχουν, πόσοι εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους, πόσο θα υποβαθμιστούν αρχικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και στο τέλος η Υγεία θα περάσει στα χέρια ιδιωτών. Γιατί αυτός είναι ο στόχος των κυβερνώντων τελικά.
Δεν υπερασπιζόμαστε το ήδη υπάρχον σύστημα που αντιμετωπίζει την Υγεία –Πρόνοια σαν εμπόρευμα και τους ασθενείς ως πελάτες. Αγωνιζόμαστε για μια αναβαθμισμένη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων και βρισκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό τους.

Advertisements