ΟΧΙ στο κλείσιμο του Αμαλία Φλέμινγκ

SNC00394

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Μετά τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, το κλείσιμο του νοσοκομείου Παπαδημητρίου και την παράδοση του χώρου στον ιδιώτη, ήρθε η σειρά του Φλέμινγκ. Οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, εντάσσουν το Αμαλία Φλέμινγκ στα 5-6 νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου που θα αλλάξουν χαρακτήρα και το μετατρέπουν σε Κέντρο Αποκατάστασης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, κρίκος στην αλυσίδα της αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης, είναι ολέθρια για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής και φυσικά για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο που οδηγούνται μαζικά στο ταμείο ανεργίας.
Η κατάσταση με τα νοσοκομεία της περιοχής δεν είναι μεμονωμένη. Έχει προηγηθεί το κλείσιμο νοσοκομείων του ΙΚΑ, η συγχώνευση της κλινικής με τον Ευαγγελισμό και το Οφθαλμιατρείο, ακολούθησαν αλλεπάλληλες προσπάθειες να μεταφερθούν ή να κλείσουν κλινικές και τμήματα νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Ήδη εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί σε διάφορα νοσοκομεία.
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αντίστοιχη πράξη νομοθετικού, η συγκυβέρνηση προχωρά ολοταχώς στην κατάργηση κι άλλων μονάδων υγείας, στην κατάργηση 10.000 νοσοκομειακών κρεβατιών και σε μαζικές απολύσεις υγειονομικών. Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ είτε έχουν μνημόνια είτε όχι. Ο στόχος τους παντού είναι ο ίδιος: Να μας κάνουν όσο το δυνατόν φθηνότερους εργαζόμενους για να ξαναρχίσει η περιβόητη «ανάπτυξή» τους πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Να δώσουν κερδοφόρα διέξοδο στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που λιμνάζουν, εξασφαλίζοντας υπερκέρδη, ακόμα και σε τομείς που μέχρι τώρα η δράση τους ήταν πιο περιορισμένη (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση).
Η Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει, μέσα και έξω απ’ τα δημοτικά συμβούλια, για τον κίνδυνο αυτό και τις ολέθριες συνέπειές του. Αποκάλυψε τη στάση τη δημοτικής αρχής που προσπαθεί να παρουσιαστεί πως είναι ενάντια στο κλείσιμο του Φλέμινγκ και μαζί με τους εργαζόμενους. Η στάση τους είναι πλέον γνωστή: υλοποιούν κατά γράμμα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καλλιεργούν αυταπάτες και όταν ζορίζονται «νίβουν τας χείρας τους», τα ρίχνουν όλα στην κεντρική διοίκηση, αλλά κλίνουν την υπακοή στη νομιμότητα σε όλους τους τόνους. Δεν είναι τυχαίο πως η δημοτική αρχή πρωτοστάτησε στα αλισβερίσια με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, προτρέποντας τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το δρόμο της συνδιαλλαγής και της υποταγής κόντρα σε αυτόν της ρήξης και του ανυποχώρητου αγώνα.
Κανένας συμβιβασμός! Διανύουμε τον 21ο αιώνα και ενώ η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση όλου του λαού σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα, υλικά, εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.
Δε δεχόμαστε να θυσιάσουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας, για να θησαυρίζουν μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι. Καμιά αναμονή για φιλολαϊκές λύσεις απ’ τα πάνω. Υπάρχει διέξοδος. Είναι ο δρόμος του κοινού αγώνα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής και των υγειονομικών, με στόχο την αναβάθμιση του Φλέμινγκ και τη δωρεάν πρόσβαση όλων σε υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας για αλλαγές προς όφελος του λαού σε όλα τα επίπεδα, για αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Advertisements