Ανακοίνωση

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΤΗΣ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, εκφράζει  τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του συνδικαλιστή μέλος του ΠΑΜΕ και του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κοτζαρίδη,  που αφιέρωσε τη ζωή και το θάνατο του στο σύνθημα «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ».

Επίσης δηλώνει την αλληλεγγύη της στους τραυματίες της βάρβαρης δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσαν την Πέμπτη 20/10/2011, δεύτερη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, οι γνωστοί δηλαδή κουκουλοφόροι,.

Η δράση αυτών των μηχανισμών πηγάζει από κρατικές δομές, κέντρα και μυστικές υπηρεσίες, που φυσικά δεν είναι καινούργιοι.  Αυτοί οι μηχανισμοί που χτύπησαν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 του Οκτώβρη είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται κάθε φορά που το κίνημα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Τα  αναρχοφασιστοειδή με τις μολότωφ, τα χημικά αέρια, τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τις  πέτρες έπεσαν με λύσσα και επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση  στο Σύνταγμα και στόχευαν ειδικά το ΠΑΜΕ. Κρυμμένοι μέσα στο μπλόκ του «κινήματος» δεν πληρώνω ομάδες δήθεν αναρχικών, αριστεριστών, χουλιγκάνων, προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να τρομοκρατήσουν τον Λαό.

Δεν θα μας φοβίσουν, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι , δεν θα το βάλουμε κάτω.  Με ορμητική λαϊκή πάλη απαντάμε στους εχθρούς του κινήματος.

Με τους αγώνες , την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ και της λαϊκής συμμαχίας θα ανατρέψουμε  τα σχέδια της κυβέρνησης, των μηχανισμών της, των κομμάτων της πλουτοκρατίας που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους.

Αυτή η οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη εργατική τάξη  είναι το αντίπαλο δέος που τρομοκρατεί τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι όμως ταυτόχρονα και  η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία και  κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί και θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία. Θα τσαλαπατήσει στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα. Θα τσακίσει τους μηχανισμούς, τα κόμματα και τις πολιτικές που τα θρέφουν. Θα ανοίξει το δρόμο για τη δική του εξουσία, για τη ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ